Gelinim Mutfakta Fasulye Tava Tarifi. Karadeniz Lezzeti Fasulye Tava Nasıl Yapılır?

Televizyon ekranlarına yansıması nedeniyle bir kez daha yemek istenilen fasulye tava tarifi merak edilen hususlardan biri. Zira geçtiğimiz günlerde Gelinim Mutfakta programında Karadeniz lezzeti fasulye tava yapılması herkesin iştahını artırdı.

Son zamanların çok izlenilen TV programları arasında yer alan Gelinim Mutfakta yeni lezzetler sunmaya devam ediliyor. Bu anlamda geçtiğimiz gün yapılan lezzetlerden olan Fasulye tava tarifi herkesin merak ettiği hususlardan oldu. Böylelikle Karadeniz’in lezzeti Fasulye tava nasıl yapılır? Hangi Malzemeler gerekiyor içeriğimizde yer alıyor. Yaşam içim yemek lezzetleri bir harika. Bu anlamda Gelinim Mutfakta ile yeniden hatırlanan lezzetin malzemeleri şunlardır.

Fasulye Tava Malzemeleri

Öncelikli olarak Karadeniz Mutfağının yıldızlarından biri olarak gösterilen Fasulye tava tarifi ve malzemeleri önemli olmaktadır. Sırasıyla;

  • 500 gr taze fasulye
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu

Fasulye Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fasulye tava malzemelerini hazırladıktan sonra tarifi ise sırasıyla şu şekildedir;

  • Fasulyeleri yıkayın, kenarlarını ve uçlarını kesin.
  • Su dolu kaynayan bir tencereye fasulye ile doğranmış soğanlarınızı ekleyin ve 15 dk haşlayın.
  • Başka bir tavada sıvı yağ ve tereyağını karıştırın. Eridikten sonra mısır ununu ekleyin ve kavurun.
  • Fasulye ve diğer sebzeleri süzdükten sonra karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Fasulye ile patatesi kaşık gibi düz bir nesne ile ezerek düzleştirin.
  • Tavada bulunan fasulyeyi dağıtmadan pişirin ve kızardın. Sonra yön çevirerek altlı üstlü iki tarafı da kızardın.

Fasulye tava tarifi ile yapıldıktan sonra sıcak tüketilmesi gerekir. Bu sayede lezzeti daha çok anlaşılmaktadır. Afiyet olsun.

Yorum yapın