Televizyonun ünlü yemek programı Gelinim Mutfakta yarışmasının finalinde servis edilen Pofuduk Pasta tarifi merak edilen lezzetlerden oldu. Yarışma programında tarifi verilen Pofuduk Pasta nasıl yapılır sorgusu yapanlar için malzemeler ve tarifi içeriğimizde yer alıyor.
Pofuduk Pasta Malzemeleri
7 den 70 herkesin beğeni ile tükettiği Pofuduk Pasta, geçtiğimiz günlerde Gelinim Mutfakta programı finalinde tarifi verildi. Büyük küçük herkesin lezzetle yediği pasta bu aşamada merak edildi. Çikolatası ile eşsiz bir deneyim sunan pofuduk pastayı tadan herkes lezzetine hayran kalıyor. Yaşam tatlılar ile güzel. Bu anlamda Pofuduk pasta malzemeleri şunlar olmaktadır.
Pofuduk Pasta Malzemeleri Hamur için
- 1 Su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 Su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kuru maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Pasta Malzemeleri Krema İçin
- 500 ML süt (2,5 su bardağı)
- ¾ oranında un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Pofuduk Pasta Malzemeleri Üstü İçin
- Yarım su bardağı fındık kırılmışı
- 1,5 bardak çikolata
Gelinim Mutfakta Pofuduk Pasta Nasıl Yapılır?
- Pofuduk pastamızın hamuru için öncelikli olarak 3,5 su bardağı unu maya ile karıştırın.
- Unun ortasına süt, su, yağ, şeker ve tuzu ilave ederek yoğurun.
- Sonrasında azar azan un ilave edin, yoğurun.
- Hamur ele yapışmayacak seviyeye kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurun mayalanmasını bekleyin.
- Portakal büyüklüğünde hamuru alarak bir tepsiye dizin.
- Tepside hamuru 10 dakika kadar mayalandırın.
- 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için;
- Malzemelerin hepsini tencereye alın.
- Kremanızı çırpın ve pişirin. Sonrasında soğutun.
- Çikolatanızı mikrodalgada eritin.
- Soğumuş olan kekleri ikiye bölün.
- Bölünen keklerin arasına kremayı sıkın.
- Keklerin üzerine erittiğiniz çikolatayı bandırın.
- En son olarak fındık kırıklarını keklerin üzerine dökün.