İşçi ihtiyacı bulunan Almanya yasal düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Bu sayede Almanya işçi alımı yolu açıldı. İşçi ihtiyacını göçmenlik yasası ile giderecek Almanya 6 milyon işçi alacak.
Almanya nitelikli göçmen yasası ile yeni bir yasal düzenlemeye gitti. Bu sayede ihtiyacı olan işçiyi yurt dışında göçmenler ile karşılamak istiyor. Almanya işçi alımı duyurusu ile burada yaşamak isteyenler şimdiden Almanya işçi alımı başvurularını merak ediyor. Ekonomi ve yaşam şartları ile herkesin hayali burada çalışmak ve yaşamak. Bu anlamda Almanya işçi alımı başvuru şartları ile ayrıntıları sizler için derledik.
Almanya Nitelikli Göçmenlik Yasasını Onayladı
Yurt dışından göçmen işçi alımını kolaylaştıran yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası Almanya’da kabul edilmesinin ardından gündem oldu. İşçi alımının önünü açacak yasa Bakanlar Kurulunca onaylandı. Uzun süredir sanayi ile birçok Alman şirket işçi sorunu yaşıyordu. Özellikle nitelikli işçi bulmakta zorlanan şirketler sürekli artan işçi ihtiyacı için talepte bulunuyordu.
Alman şirketlerinin taleplerine kulak veren Almanya Hükümeti yeni bir yasayı yürürlükten geçirdi. Almanya Bakanlar Kurulunun onayladığı yeni yasa ile nitelikli göçmen işçi alınacak. Almanya işçi alımı için 6 milyon sayı verdi. Zira ülkede sürekli artan bir nitelikli işçi açığı bulunuyordu. Bu anlamda 2022 yılında açığın 1,98 milyon sayısına kadar ulaştığı bildirildi.
Almanya İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?
Almanya işçi alımı başvuruları ile şartları bu aşamada en çok merak edilen hususlar oldu. Özellikle dil sorunu yaşayan göçmenlere bu sevindirici haber yine Almanya Hükümetinden geldi. Buraya alınacak işçilerde Almanca bilme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak alım için Almanca bilenlerin artı puan alacağı bildiriliyor.
Almanya Nitelikli işçi alımında puan sistemi getirilmesi planlanıyor. İşçilerin aile birleşimi ve mesleki olarak nitelikli olması önemli. Bu sebeple basitleştirilmiş bir işçi alımı yapılması planlanıyor. Antalya işçi alımı için puan sayısı önemli olacak. Bu puanlamada ise dil, mesleki deneyim, yaşı ve Almanya ile ailevi bağlantılar en önemli kriterler olacak.
Almanya işçi alımı başvurusunda ayrıca ikamet şartı 8 yıldan 5 yıla indiriliyor. Almanca dil şartı olmaması büyük bir avantaj olarak görülüyor. Bu anlamda açıklama yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz 2030 yılına kadar 6 milyon ek işçi ihtiyaçlarının olduğunu belirtmişti.